CAZARE IN BUCOVINA
+40 720 772 772 office@cert-accommodation.ro

CAZARE IN BUCOVINA


priveliste dintr-un sat bucovinean

Bucovina este printre cele mai atractive si frecventate zone turistice de pe harta României.
Nu intamplator, aceasta zona, vestita astazi in intreaga lume, a fost distinsa in anul 1975 cu premiul international “Pomme d’Or” de catre Federatia Internationala a Ziaristilor si Scriitorilor de Turism iar multisecularele monumente de arhitectura cu fresce interioare si exterioare din acest colt de tara au fost trecute de UNESCO in lista monumentelor de arta universala.

Bucovina este un spațiu în care tradițiile populare românești și-au păstrat puritatea.

Chiar și aerul e unul mai curat aici, fiind una dintre zonele cele mai împădurite ale țării.
Regiunea păstrează amprenta civilizației austro-ungare ca urmare a includerii ei în Imperiul Habsburgic în 1775.

Geografic, Bucovina se întinde de la Vatra Dornei, Câmpulung, Gura Humorului, la Suceava, Rădăuți până la Cernăuți. (Nordul Bucovinei a fost răpit României. După destrămarea URSS, acest teritoriu a rămas Ucrainei).

Leagan de veche civilizatie, unde istoria se impleteste cu legenda, Bucovina pastreaza marturii ale prezentei omului din cele mai indepartate vremuri. Cele 96 de morminte de incineratie scoase la lumina la Zvoristea, ca si descoperirile arheologice de la Silistea Scheii, Suceava, Bosanci, Probota sau Dolhestii Mari atesta existenta unor asezari traco-getice si dacice bine conturate.

Toamna in Bucovina

“Bucovina este partea cea mai veche și mai frumoasă a tării noastre, raiul Moldovei”, fiindcă “acolo e sfânta cetate a Sucevei, scaunul domniei vechi, acolo scaunul firesc al unui mitropolit care în rang de neatârnare era egal cu patriarhii, acolo sunt moaștele celor mai mari dintre domnitorii români, acolo doarme primul descălecat Dragoș, îmblânzitorul de zimbri, acolo Alexandru cel Bun, întemeietorul de legi, acolo Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, zidul de apărare al creștinătății. Bucovina este “pământ sfânt, a cărui apărare ne-a costat pe noi râuri de sânge, veacuri de muncă, toată inteligența noastră trecută, toate mișcările cele mai sfinte ale inimii noastre”- Mihai Eminescu.

Poate nicăieri în lume oamenii nu se potrivesc atât de bine cu locurile în care trăiesc şi cu simbolurile pe care le-au ridicat la tot pasul.

Mestesugar Sofia VicoveancaBucovina este cunoscuta pentru folclor, costume, mobilier, olarit, tapiterii si covoare. Mestesugarii continua traditiile mostenite din generatie in generatie. Masti, costume traditionale, oua vopsite, obiecte din lemn sculptate, broderii si covoare sunt inca elemente ale vietii cotidiene. Prelucrarea lemnului este mult apreciata in Bucovina, unde materialul este din belsug.

OlaritO ocupatie veche pe aceste meleaguri este olaritul. Sunt bine cunoscute doua centre de ateliere, Radauti si Marginea.

Bucovina este una dintre putinele regiuni unde traditia vopsirii oualor de Pasti este inca practicata.

Costumul popular încă este purtat zilnic de către bătrâni, în timp ce tânăra generaţie poartă în mod regulat haine occidentale.

Oua vopsite de PasteIar ce este cu adevărat impresionant în Bucovina este ospitalitatea extrem de naturală a oamenilor. Oamenii din Bucovina nu numai că întâmpină străinii, dar de asemenea le oferă acestora un loc de dormit, nu pentru câştiguri financiare, ci pentru că sunt ospitalieri, considerând că este o onoare să deschidă uşa casei lor.
O curte ţărănească ce este caracteristică Bucovinei include în general casa principală, opusă porţii, bucătăria de vară în dreapta, grajdul şi fânarul în stânga, un şopron inferior între casă şi hambar, o fântână şi o cuşcă pentru câine.
Viata taranului Când mai multe generaţii locuiesc în interiorul aceleiaşi curţi, părinţii sau bunicii se mută în bucătăria de vară, care devine o a doua locuinţă, cu o singură cameră şi un hol. În Bucovina, fiecare casă are fântâna proprie în curte.

Viaţa ţăranului român a fost mereu structurată în jurul ciclului anual al muncii – agricultura, gospodărirea animalelor, vânatul, pescuitul şi apicultura.

In Bucovina mancarea este exceptionala iar bautura fara egal! Mancare traditionala
De la unt, smântână, ouă şi carne, la hribii atât de populari în zonă, totul este  "de casă".
Chiar și băuturile, în special rachiurile din fructe de pădure (afinată, zmeurată), vinul sau Berea sunt făcute după metode originale.
Nu trebuie să rataţi tochitura moldovenească şi ciorba rădăuţeană.
Brânzeturile specifice zonei : celebrul caș bucovinean de vacă și de oaie, urda şi cârnaţii de influenţă austro-ungară, alături de borşurile, ruseşti la bază, merg toate cu rachiul de prune.

Mancare traditionala in BucovinaCând vine vorba despre mâncare, cele mai bune mâncăruri tradiţionale sunt si mămăligă cu brânză proaspătă, smântână, ouă, cârnaţi de porc, sarmale (frunze de viţă de vie sau de varză umplute cu orez şi carne), iaurt, ciorbă sau răcituri (carne în aspic).

Bine aţi venit in Bucovina, taram legendar, un loc unde istoria este pretutindeni în jur, un loc pe care unii il consideră blocat în timp si in care altii, privind dincolo de aparente, găsesc adevărul despre acest leagăn de decenţă, bunătate şi dragoste pentru Dumnezeu.OBIECTIVE TURISTICE IN BUCOVINA

Manastirea Voronet

Unde Dumnezeu si-a coborat Duhul in Albastru de Voronet.

Manastirea Moldovita

Mănăstirea Moldovița este una din vechile așezări călugărești, cu un important și glorios trecut istoric ...

Manastirea Sucevita

Arhitectura îmbină elemente de artă bizantină și gotică, la care se adaugă elemente de arhitectură ale vechilor ...

Rezervaţia geologică “12 Apostoli”

Rezervaţia geologică “12 Apostoli” din Masivul Călimani şi Rezervaţia Pietrele Doamnei sunt  o dedicaţie specială pentru amatorii de drumeţii montane.

Fâneţele seculare Ponoare de la Bosanci

Fâneţele seculare Ponoare de la Bosanci, unde cresc numeroase plante şi Codrii Seculari de la Slătioara ...

Salina Cacica si Catedrala Romano-Catolică Adormirea Maicii Domnului

Salina Cacica. Este una dintre cele mai vechi exploatări de sare recristalizată din saramură din Europa.

TOATE OBIECTIVELE